4/10

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Zupa z dyni Justyny Kalemby z Brzezinki

Składniki
średnia dynia
2 małe cebule
chilli
olej
½ kubka śmietany
sól i pieprz
sól do smaku
grzanki

Wykonanie

Dynię i cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na złoty kolor. Podlać wodą, dodać chilli, sól i pieprz do smaku. Gotować do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Nabrać trochę zupy do osobnego naczynia i zmiksować z śmietaną. Wlać do zupy. Doprawić jeszcze do smaku. Podawać z grzankami. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3