Salsefia, skorzonera czy topinambur to nie włoskie miasta, lecz warzywa, i to takie, które są dostępne w Polsce. Za brzmiącymi egzotycznie nazwami kryją się ciekawy smak i wyjątkowe właściwości. Jak wykorzystać niecodzienne jarzyny w kuchni? Przejdź do galerii, by dowiedzieć się więcej.
Egzotycznie brzmiące warzywa o wyjątkowych właściwościach
W polskich sklepach coraz łatwiej jest dostać niecodzienne warzywa o dziwnie brzmiących nazwach. Nawet w dyskontach potrafią pojawić się mało znane odmiany jarzyn, które, jak się okazuje, niekoniecznie mają egzotyczny rodowód. Niektóre z nich można spokojnie uprawiać w Polsce - zatem jak to możliwe, że tak rzadko o nich słyszymy?
Brzmi dobrze? Sprawdź w galerii listę mało popularnych warzyw, które budzą coraz większe kulinarne zainteresowanie. Ze względu na ich świetne właściwości warto sprawdzić, jak można je wykorzystać w naszej kuchni.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.