1 z 9
Dieta niskowęglowodanowa jest odpowiednia dla zdrowych osób, które chcą zrzucić kilka kilogramów
2 z 9
Za podstawowe źródło białka przyjmujemy drób, chudą wołowinę, białe ryby oraz jaja.
3 z 9
Zdrowe i dobrej jakości tłuszcze to jeden z podstawowych składników tej diety. Szczególnie ważne są kwasy tłuszczowe omega 3, które są korzystne dla naszego mózgu i serca. Ich najlepszym źródłem będą tłuste ryby morskie, olej z pestek winogron, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, siemię lniane, orzechy, migdały, pestki dyni, a także produkty sojowe.
4 z 9
Węglowodany spożywamy w ograniczonej ilości, ale nie wykluczamy ich całkowicie z diety. Warto wybierać produkty jak najmniej przetworzone i o niskim indeksie glikemicznym, takie jak kasza gryczana i brązowy ryż.