– Żywe szopki to ciekawa, świąteczna tradycja. Są otwierane dopiero w Wigilię, więc idealnie wpisują się w nasz świąteczny program. A ponieważ ja jestem ze Świętokrzyskiego, zaproponowałem, żebyśmy odwiedzili Kielce – mówi pochodzący ze Skarżyska-Kamiennej, Mateusz Szymkowiak, reporter „Pytania na śniadanie”. W trzech wejściach opowie o historii kieleckiej, żywej szopki, pokaże też, jak będzie wyglądała ta tegoroczna, ponieważ oficjalnie zostanie otwarta po Pasterce. Wigilijne wydanie „Pytania” rozpocznie się w sobotę, 24 grudnia, o godzinie 7.30.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?