9/9
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...
fot. pixabay.com

PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na shownews.pl

Zobacz również

Te osoby przewodniczyć będą komisjom Rady Miejskiej Inowrocławia

Te osoby przewodniczyć będą komisjom Rady Miejskiej Inowrocławia

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Polecamy

Zły stan pomnika w Dolinie Śmierci w Bydgoszczy. Jeden z "kłosów" się przechylił

Zły stan pomnika w Dolinie Śmierci w Bydgoszczy. Jeden z "kłosów" się przechylił

Wyjaśniamy czerwcowo-lipcową waloryzację emerytur 2024. Mamy wyliczenia brutto

Wyjaśniamy czerwcowo-lipcową waloryzację emerytur 2024. Mamy wyliczenia brutto

Anwil Włocławek żegna się z trenerem! "Nie możemy pozostać bez reakcji"

Anwil Włocławek żegna się z trenerem! "Nie możemy pozostać bez reakcji"