Udane Kuchenne Rewolucje w woj. śląskim. Te restauracje poleca Magda Gessler.
Pod Prosiakiem, Tychy
Kiedyś Colloseum, od 2011 roku - Pod Prosiakiem. Świetny przykład, jak można skorzystać z promocji dzięki programowi. Dziś to jedna z najlepszych śląskich restauracji w całym regionie. Piękny wystrój idzie w parze ze świetnym jedzeniem.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Udane Kuchenne Rewolucje w woj. śląskim. Te restauracje poleca Magda Gessler.
Pod Prosiakiem, Tychy
Restauracja należy do Szlaku Śląskie Smaki, została też wyróżniona w kilku edycjach żółtego przewodnika Gault&Millau. Można tu zjeść np. szałot śląski (12 zł), wodzionkę (12 zł), perliczkę w żurawinowej odsłonie (45 zł), roladę wołową (42 zł).
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Udane Kuchenne Rewolucje w woj. śląskim. Te restauracje poleca Magda Gessler.
Restauracja Pyszna Stajenka, Bąków koło Strumienia
Wybrane pozycje menu Pysznej Stajenki (wcześniej - Chaty po Zbóju) po Kuchennych Rewolucjach:
- Rolada wołowa w sosie, kluski śląskie, modra kapusta
- Placek po Zbóju - placek ziemniaczany z gulaszem wołowym, surówka lub ogórek kiszony
- Gołąbek z pęczakiem i policzkami wołowymi| pomidory suszone | sos pomidorowy |
- Pieczone Kacze udko i pierś, smażone kopytka, ramonesko
- Grillowana pierś z kurczaka| opiekane ziemniaczki | sos serowy | fasolka szparagowa na boczku |
- Zrolowany karczek pieczony, nadziany farszem | kopytka smażone z boczkiem | brokuły w panierce |
- Roladka z pstrąga nadziewana łososiem ryż jaśminowy, warzywa, sos cytrynowy
- Kotlet schabowy tradycyjny, ziemniaki puree, kapusta duszona z boczkiem
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Udane Kuchenne Rewolucje w woj. śląskim. Te restauracje poleca Magda Gessler.
Restauracja Francuska Bajadera, Będzin
Wcześniej Lawendowy Dom. Restauracja przeszła rewolucję w 2017 r. Lokal w stylu francuskim. Z dań Magdy Gessler można tu zjeść bagietkę z aioli, czosnkiem, świeżą papryką i pomidorkami cherry (13 zł), bezę kawową z bitą śmietaną i sosem waniliowym (15 zł) i CASSOULET - jagnięcina, gęsina, cebula, biała fasola, ziemniaki - 39 zł.
Ul. Modrzejowska 27/18
Uwaga! Do 5 sierpnia 2020 restauracja ma urlop i jest nieczynna.
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE