9/11
8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla,...
fot. pixabay.com

8. Warto poświęcić trochę więcej czasu na rozpalenie grilla, rezygnując z podpałki (produktu naftowego, którego spalanie powoduje powstawanie dużej ilości sadzy i szkodliwych substancji). W żadnym wypadku nie dolewać podpałki podczas grillowania potraw. A jeśli już koniecznie musieliśmy jej użyć podczas rozpalania, to należy odczekać dłuższą chwilę przed umieszczeniem żywności nad paleniskiem.

10/11
9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się...
fot. pixabay.com

9. Do grillowania należy używać węgla drzewnego. Powinno się unikać drewna, gałęzi i szyszek. Raczej nie poprawiają walorów smakowych, a są źródłem dymu zawierającego wiele substancji toksycznych.

11/11
10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej...
fot. pixabay.com

10. Należy myć ręce przed kontaktem z żywnością i po jej przygotowaniu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Nocny wypadek na A4! Do szpitala zabrano 4 osoby

AKTUALIZACJA
Nocny wypadek na A4! Do szpitala zabrano 4 osoby

Babciowe 2024 - warunki i zasady przyznania pieniędzy. Sejm przyjął projekt ustawy

Babciowe 2024 - warunki i zasady przyznania pieniędzy. Sejm przyjął projekt ustawy

Polecamy

Nocny wypadek na A4! Do szpitala zabrano 4 osoby

AKTUALIZACJA
Nocny wypadek na A4! Do szpitala zabrano 4 osoby

Andrzej Duda obchodzi dziś urodziny. Najlepsze zdjęcia prezydenta

Andrzej Duda obchodzi dziś urodziny. Najlepsze zdjęcia prezydenta

Lista KO na Mazowszu do Parlamentu Europejskiego. Kto walczy o głosy?

Lista KO na Mazowszu do Parlamentu Europejskiego. Kto walczy o głosy?