5/6
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym...
fot. Agnieszka Sznajder

Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym Agnieszki Sznajder

Składniki
1 wędzona makrela
1 ogórek kiszony
3 łyżeczki jogurtu naturalnego
1 mała cebula
czarny pieprz świeżo zmielony 
sól
łyżka oleju z pestek dyni

Wykonanie
Makrelę pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą, aby nieco zmiękła. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać.

6/6
Pasta z awokado i bakaliami...
fot. materiały prasowe

Pasta z awokado i bakaliami

Składniki
1 duże awokado
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 limonka
świeża kolendra
szczypta chilli
50 g Chrupiącej sałatki z żurawina Bakalland
sól i pieprz do smaku

Wykonanie

Dojrzałe awokado obrać ze skórki i przełożyć pokrojone na większe kawałki do naczynia. Następnie dodać ząbek czosnku i posiekaną cebulę oraz przyprawy. Wszystko skropić sokiem z limonki i delikatnie zblendować. Gotową pastę wyłożyć na ulubiony, pokrojony na mniejsze kawałki chleb i posypać bakaliami: żurawiną, płatkami migdałów i ziarnami słonecznika oraz posiekaną kolendrą.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Krynickie fontanny od zawsze były atrakcją górskiego kurortu. Archiwalne zdjęcia

Krynickie fontanny od zawsze były atrakcją górskiego kurortu. Archiwalne zdjęcia

Zlot klasyków w Gorlicach przyciągnął tłum miłośników motoryzacji

Zlot klasyków w Gorlicach przyciągnął tłum miłośników motoryzacji

Polecamy

Festiwal Baniek w Krakowie. Chętnych do mydlanych szaleństw nie brakuje

Festiwal Baniek w Krakowie. Chętnych do mydlanych szaleństw nie brakuje

Krynickie fontanny od zawsze były atrakcją górskiego kurortu. Archiwalne zdjęcia

Krynickie fontanny od zawsze były atrakcją górskiego kurortu. Archiwalne zdjęcia

Wypadek pod Miechowem. Sprawca był nietrzeźwy

Wypadek pod Miechowem. Sprawca był nietrzeźwy