5/7
Fermentacja naturalnych grzybów – to pierwszy i...
fot. Fot. materiały prasowe Foods Brothers

Fermentacja naturalnych grzybów – to pierwszy i najważniejszy etap produkcji tego wegańskiego przysmaku. Właśnie na tym etapie powstaje tzw. mykoproteina, białko będące głównym składnikiem roślinnego jajka, które jak zapewnia producent w ogóle nie zawiera cholesterolu. W składzie znalazły się również takie produkty jak m.in. mleko migdałowe, skrobia ziemniaczana czy oliwa z oliwek.

6/7
To właśnie roślinne zamienniki oraz produkty wyprodukowane w...
fot. Jacek Smarz / Polska Press

To właśnie roślinne zamienniki oraz produkty wyprodukowane w sposób alternatywny w przyszłości będą odgrywać główną rolę w naszej codziennej diecie.

7/7
Ponadto 43 proc. Polaków przyznaje, że nie rezygnując ze...
fot. Arkadiusz Wojtasiewicz / Polska Press

Ponadto 43 proc. Polaków przyznaje, że nie rezygnując ze spożycia mięsa całkowicie, mocno je ogranicza . Jednak, co może być zaskakujące, na roślinne alternatywy w zdecydowanej większości – stanowiącej 93 proc. badanych – decydują się osoby, które na co dzień jedzą mięso

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Wypadek pod Krakowem. Są ranni, wśród nich małe dzieci

Wypadek pod Krakowem. Są ranni, wśród nich małe dzieci

Warszawa na zdjęciach satelitarnych. Tak wygląda po aktualizacji Google Maps

Warszawa na zdjęciach satelitarnych. Tak wygląda po aktualizacji Google Maps

Polecamy

Tragiczny wypadek autobusu. Makabryczne wideo wypłynęło do sieci

Tragiczny wypadek autobusu. Makabryczne wideo wypłynęło do sieci

Złocona kopuła robi wrażenie! Hinduska świątynia pod Krakowem

Złocona kopuła robi wrażenie! Hinduska świątynia pod Krakowem

Warszawa na zdjęciach satelitarnych. Tak wygląda po aktualizacji Google Maps

Warszawa na zdjęciach satelitarnych. Tak wygląda po aktualizacji Google Maps