Przekąski serowe hitem Sylwestra i karnawału

Materiał informacyjny
Podczas wielu spotkań towarzyskich, firmowych czy rodzinnych na stołach królują przekąski. Dużym powodzeniem cieszą się te przygotowywane przy użyciu różnych serów, zarówno twardych, jak i miękkich. Sery, np. w towarzystwie owoców czy oliwek, są też podawane coraz częściej jako ukoronowanie posiłku. Kolejna okazja do serwowania przekąsek serowych już za moment – przed nami Sylwester, a potem karnawał.

Duży wybór serów, idealnych do podania np. w formie coraz bardziej popularnej deski serów, oferuje Mlekovita. Sprawdzą się tu z pewnością sery pleśniowe Camembert, Brie i Bleu, długodojrzewające sery z linii Diamenty Konesera: Księżan Old, Cheddar Old, Tylżycki Old, Gouda Old czy Mazdamer Old, a także inne sztandarowe sery, np. Polski z dziurami, Sokół czy Cheddar.

Inną smakowitą propozycją serowej przekąski są również sery wędzone, regionalne i ekologiczne. W asortymencie Mlekovity dostępne są np. Faruki, mini Gołka Zakopiańska wędzona, Mini Przysmak Góralski i Przysmak Góralski, Ekologiczny ser wędzony z Gór BIO, a także sery z dodatkami smakowymi, jak np. Gouda z czarnuszką lub z kozieradką.

Przygotowując sałatki czy dipy również warto skorzystać z oferty sprawdzonych polskich producentów, takich jak Mlekovita. Do sałatek firma proponuje ser kanapkowo-sałatkowy Favita w kilku wariantach, różniących się zawartością tłuszczu, a także w wersji bez laktozy, oraz sery Mozzarella classic i mini-mini. Natomiast Wypasione serki śmietankowe, dostępne już w 6 wariantach smakowych, świetnie sprawdzą się nie tylko jako dodatek do pieczywa czy tartinek, ale również jako składnik dipów.

Świetnym wyborem przy przyrządzaniu sylwestrowych oraz karnawałowych poczęstunków jest jedna z ostatnich nowości od Mlekovity, czyli masło Polskie w 4 wyjątkowych smakach (cebulowe, czosnkowo-pietruszkowe, grzybowe i ziołowe). To cztery warianty smakowe tradycyjnego, najwyższej jakości masła, w formie małej osełki 80 g. Taka porcja pozwala szybko i wygodnie przygotować wykwintne dania i przekąski w zaciszu domowej kuchni. Masła te, o konsystencji idealnej do smarowania, stanowią smakowity dodatek do świeżego pieczywa, ale nie tylko. Dzięki ich wyjątkowym walorom smakowo-zapachowym można stworzyć np. pyszne grzanki czy tosty. Świetnie sprawdzą się również podczas duszenia czy grillowania, nadając potrawom aromatyczność i doskonały smak. Potrawom pieczonym i smażonym doskonałego smaku doda też masło klarowane, idealne do przygotowywania dań w wysokich temperaturach.

Inspirując się szeroką ofertą produktów Mlekovity można stworzyć wiele smacznych sylwestrowo-karnawałowych dań. Inwencja kucharza jest jedynym ograniczeniem tych kulinarnych eksperymentów.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie