Polskie produkty na świątecznym stole

Materiał informacyjny
W okresie przygotowań do świąt Bożego Narodzenia w kuchni nie może zabraknąć polskich produktów. Poszukując składników świątecznych dań, ale także na co dzień, Polacy coraz częściej kierują się ich wysoką jakością. Z zaciekawieniem sięgają też po nowości znanych, sprawdzonych marek z wieloletnią tradycją, do których mają zaufanie.

Zarówno wysoka jakość, jak i polskość, to cechy charakteryzujące produkty Mlekovity, które idealnie sprawdzają się w wielu świątecznych potrawach. Do wypieków ciast posłużą z pewnością cieszące się największą popularnością nie tylko w tym okresie masło Polskie ekstra 82%, mleko Wypasione 3,2% oraz śmietanki: Wypasiona 30% i Polska 36%. Świąteczny „must have” od Mlekovity jest dużo szerszy – to np. mleko Polskie, masło klarowane, szeroki asortyment śmietanek Polskich i Wypasionych, śmietana Polska 18%, twaróg Hanusi czy Mascarpone Kuchmistrza. Ten ostatni produkt (w opakowaniach różnej wielkości: 250 g, 500 g i 2 kg) posłużyć może do przygotowania pysznego tiramisu, które staje się coraz popularniejsze i coraz częściej gości na świątecznych stołach w Polsce. Nowością przygotowaną na poprzednie Boże Narodzenie, która od razu zyskała wielu sympatyków i w tym roku jest już obowiązkowym punktem na świątecznych listach zakupowych, jest twaróg premium 18% Na Polski Stół. Dostępny w poręcznym wiaderku o pojemności 1 kg z powodzeniem można wykorzystać nie tylko do tradycyjnych serników i innych świątecznych wypieków, ale również do naleśników czy pierogów.

Alternatywą dla słodkich deserów, nie tylko w okresie świątecznym, może być podanie serów. I tu z pomocą przychodzi Mlekovita, z której oferty możemy wybrać np. sery pleśniowe Camembert, Brie i Bleu, sery długodojrzewające z linii Diamenty Konesera: Księżan Old, Cheddar Old, Tylżycki Old, Gouda Old czy Mazdamer Old, a także inne popularne sery, np.: Polski z dziurami, Sokół czy Cheddar. Deskę serów świetnie uzupełnią również sery wędzone, ekologiczne czy z dodatkami smakowymi, jak np. Gouda z czarnuszką lub z kozieradką. Wśród przekąsek popularne są też Faruki, mini Gołka Zakopiańska wędzona, Mini Przysmak Góralski i Przysmak Góralski, paluszki serowe w kilku wariantach oraz tegoroczne nowości, czyli przekąski serowo-mięsne. Do przygotowania przystawek czy dipów doskonale sprawdzą się też ser Favita czy Wypasione serki śmietankowe dostępne już w 6 wariantach smakowych. W świątecznych, a później sylwestrowych i karnawałowych przekąskach sprawdzi się też tegoroczna nowość: masło Polskie smakowe w osełkach 80 g (cebulowe, czosnkowo-pietruszkowe, grzybowe i ziołowe).

A co zrobić w przypadku nietolerancji laktozy? W obecnych czasach nie jest to już problem, ponieważ wiele produktów można zastąpić ich wersjami bez laktozy i przygotować równie pyszne potrawy, także te świąteczne. Linia produktów bez laktozy Mlekovity liczy już ponad 30 produktów, w tym mleko, masło, sery i serki, twaróg, jogurty, śmietanę oraz mleko w proszku odtłuszczone. Ostatnią nowością w tym asortymencie jest ser kanapkowo-sałatkowy Favita. Wszystkie łatwo poznać w ladzie sklepowej po charakterystycznej fioletowej szacie graficznej. Osoby chcące przygotować wypieki z produktów ekologicznych także mogą wybierać z oferty Mlekovity, w której znajdą m.in. BIO ekologiczne mleko oraz BIO ekologiczne masło ekstra. Natomiast BIO ekologiczny ser z Gór i BIO ekologiczny ser Gouda doskonale uzupełnią świąteczną deskę serów, dania na ciepło czy przekąski.

Bez względu na to, czy przygotowujemy tradycyjne dania, czy też bardziej nowatorskie przysmaki, polskie produkty sprawdzą się w nich idealnie. A co ważne, dzięki wysokiej jakości wyrobów marki Mlekovita kulinarny sukces jest gwarantowany przez cały rok, nie tylko od święta.

Te produkty mogą wpędzić w nałóg!

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie