Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pierwsza w Katowicach restauracja MAX Premium Burgers. Tłumy na wielkim otwarciu lokalu. Byliście? Zobaczcie ZDJĘCIA

Szymon Karpe
Szymon Karpe
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE
Zobacz kolejne zdjęcia. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE Arkadiusz Gola
W środę 14 grudnia punkt o godzinie 10:00 otwarto pierwszą w Katowicach restaurację sieci MAX Premium Burgers, przy ulicy Tadeusza Kościuszki 249. To czwarta na Śląsku i dwudziesta w Polsce restauracja szwedzkiej sieci gastronomicznej. Właściciele zachęcają katowiczan do odwiedzin m.in. możliwością personalizowania zamówienia, czy propozycjami burgerów wegetariańskich w "zielonym menu".

Wielkie otwarcie MAX Premium Burgers

Przygotowania do otwarcia lokalu przy ulicy Tadeusza Kościuszki 249 trwały już od kilku dni. Dziś o godzinie 10:00 oficjalnie otwarto pierwszą w Katowicach restaurację sieci MAX Premium Burgers. Na otwarciu byli obecni: prezes MAX Burgers Richard Bergfors oraz przedstawiciele MAX Polska i CEO MAX Burgers, którzy powitali przybyłych gości.

– 5 lat obecności na polskim rynku to dla nas powód do dumy. Dzisiaj otwieramy kolejną restaurację, która jest już dwudziestą w Polsce. Mamy plany na kolejne otwarcia, ponieważ nieustannie chcemy być blisko naszych gości. W 2023 roku otwieramy kolejne restauracje, m.in. w Łodzi, czy też Olsztynie. Nie zabraknie również nowości w menu, w tym sezonowych, na które czekamy z taką samą ciekawością jak miłośnicy naszych burgerów – mówi Richard Bergfors.

Wnętrze urządzono w typowym dla szwedzkiej sieci nowoczesnym stylu, tak że od razu można poznać w jakiej restauracji jesteśmy. Na powitaniu nie mogło oczywiście zabraknąć tortu i baloników, a najmłodsi pozowali do zdjęć z pluszowym tygrysem.

– Cieszymy się, że zawitaliśmy do Katowic i tym samym otworzyliśmy już 4. restaurację MAX Premium Burgers na Śląsku. Każde otwarcie to dla nas wielkie wydarzenie, na którym obecni się właściciele i przedstawiciele MAX w Polsce. Katowice są dla nas ważnym punktem, pierwszą restauracją w mieście. Mamy nadzieję, że dobra passa restauracji w Świętochłowicach, która cieszy się popularnością, będzie trwała także w Katowicach – mówi Jerzy Jakubiak, head of development MAX w Polsce.

Wydarzeniu dopisała frekwencja, bo kolejki ustawiały się przed lokalem jeszcze przed godziną 10-tą. Fani różnego rodzaju burgerów wypełnili lokal po brzegi, co możecie zobaczyć na zdjęciach w naszej galerii.

Co niedziwne, otwarcie pierwszej w Katowicach restauracji MAX Premium Burgers zainteresowało zwłaszcza osoby młode, które chętnie zamawiały burgery, skrzydełka z kurczaka i frytki. Lokal tak jak we wszystkie pozostałe dni będzie dziś czynny do godziny 1:00, więc z pewnością w ciągu dnia wielu katowiczan odwiedzi jeszcze nową restaurację.

Godziny otwarcia i propozycje w menu

Restauracja Max Premium Burgeres w Katowicach będzie czynna codziennie, w godzinach od 7:00 do 01:00. Zamówienia będzie można składać zarówno w środku restauracji, jak i w punkcie drive-thru.

Z informacji uzyskanych od przedstawicieli firmy wynika, że największą popularnością w Polsce cieszy się burger Chili BBQ Bearnaise z sosem berneńskim, który jest przysmakiem narodowym Szwedów i jak się okazuje - przypadł do gustu także Polakom. Za klasyczną wersję tego burgera z kurczakiem zapłacimy 24,95 złotych. Nieco więcej, bo 32,95 złotych kosztują obie wersje wegetariańskie: z plant beef oraz serem halloumi. Klasykiem w Polsce pozostaje również burger Frisco w cenie 18,45 złotych. Za zdecydowaną większość burgerów w MAX Premium Burgers zapłacimy około 20 kilku złotych. W ofercie znajdziemy również m.in. frytki (8,45 zł), skrzydełka (8,95 zł), kilka rodzajów sałatek (21,95 zł każda) oraz shaki (cztery rodzaje za 8,45 zł i pięć za 11,45 zł).

– Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze w restauracjach MAX nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie – zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty czy też zastąpić sos majonezem, bezjajecznym. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa, wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne Zielone Menu: tutaj do wyboru mamy ser Halloumi lub roślinny burger Plant Beef – dodaje Jerzy Jakubiak, przedstawiciel MAX Poland.

Nie przeocz

Zobacz także

Musisz to wiedzieć

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera