2/12 Zamknij

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Zapisuj to, co zjadłeś i wypiłeś

Dzienniczek żywieniowy to skuteczny sposób monitorowania spożytych pokarmów. Często to te kalorie, o których zupełnie nie pamiętamy, gromadzone są w postaci tkanki tłuszczowej. Od jutra zapisuj dokładnie to, co zjadłeś i wypiłeś. Zagospodaruj do tego zeszyt lub kartki. Ważne, aby notować na bieżąco, a nie po kilku godzinach od jedzenia, ponieważ pamięć jest bardzo zawodna. Jak zjadłeś śniadanie, od razu kreślisz notatkę, cukierek – ten również trzeba zapisać, kolejny? Dopisuj! Kawa z mlekiem i cukrem? Szklanka soku pomarańczowego? Drożdżówka, obiad? Wino?

Na koniec dnia przejrzyj swoje notatki i zastanów się, jakie błędy popełniasz. Zaznacz te, które zdarzają się bardzo często, oraz te, które możesz szybko poprawić. Co dalej? Działaj! Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy