Nowe zalecenia szefa WHO. „To próba solidarności”. WHO apeluje do władz poszczególnych państw

js
Nowe zalecenia szefa WHO. „To próba solidarności”
Nowe zalecenia szefa WHO. „To próba solidarności” 123rf
Przedstawiciele Światowej Organizacji Zdrowia WHO przedstawili w środę, 18 marca, nowe zalecenia. Podczas briefingu prasowego w Genewie zapowiedziano badania mające sprawdzić różne sposoby leczenia osób z koronawirusem. Plan został roboczo nazwany „próbą solidarności”. Żeby mógł właściwie zadziałać, konieczna jest współpraca wielu państw – a przede wszystkim obciążonych już krajowych służb zdrowia.

Koronawirus na świecie. Nowe zalecenia szefa WHO

W środę 18 marca 2020 r. podczas briefingu prasowego w Genewie szef Światowej Organizacji Zdrowia Tedros Adhanom Ghebreyesus podał nowe ustalenia WHO dotyczące szerzącej się pandemii koronawirusa SARS-CoV-2:

Aby kontrolować i stłumić epidemię, kraje muszą izolować, testować, leczyć i śledzić. Jeśli tak nie będzie, łańcuchy transmisji mogą być kontynuowane na niskim poziomie, a następnie wynurzą się po zniesieniu fizycznych środków dystansujących.

Szef WHO zapowiedział, że zarówno Światowa Organizacja Zdrowia, jak i jej partnerzy zorganizują konsultacje obejmujące szereg państw. Mają one pomóc w zanalizowaniu i porównaniu niektórych dotychczasowych sposobów leczenia.

To duże międzynarodowe obrady, mają na celu wygenerowanie wiarygodnych danych, których potrzebujemy, aby wykazać, jakie terapie są najskuteczniejsze. Nazwaliśmy to „próbą solidarności”.

„Próba solidarności” WHO. Wiele krajów już zgłosiło swoją chęć udziału w projekcie WHO

Do „próby solidarności” WHO zgłosiło się już szereg krajów, w tym:

  • Argentyna
  • Bahrajn
  • Kanada
  • Francja
  • Iran
  • Norwegia
  • RPA
  • Hiszpania
  • Szwajcaria
  • Tajlania

„Próba solidarności” ma zapewnić uproszczone procedury, które pomogą nawet przepełnionym szpitalom

Wcześniej, podczas poniedziałkowego wystąpienia, szef WHO zwrócił się z apelem do poszczególnych państw, by te zdwoił wysiłki w testowaniu osób potencjalnie zakażonych. Dodał wtedy, że najskuteczniejszym sposobem na uporanie się z pandemią jest „zerwanie łańcuchów przenoszenia”.

Zwierzęta też potrafią się śmiać

Wideo

Komentarze 8

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

j
jb

Zerwanie łańcuszków przenoszenia . Jesteśmy na początku drogi .

Jeszcze importujemy wraz z powracającymi kolejne partie wirusów . Niemniej system obronny staje się stopniowo coraz bardziej zwarty .

Jedno jest pewne ... należy łączyć wysiłki ...

Izolować , testować , leczyć , śledzić postępy i wiruso łamistrajków !

G
Gość

"Solidarność" po amerykańsku

Amerykańskie siły zbrojne „po cichu” wywiozły ze znajdujacych się w katastrofalnej sytuacji z powodu epidemii koronawirusa Włoch (sojusznika USA w NATO) do USA 500 tys. testów na koronawirusa. Informację o tym miał potwierdzić rzecznik Pentagonu, a jeden z wyższych amerykańskich dowódców wojskowych odpowiedzialny za opiekę zdrowotną w amerykańskich siłach zbrojnych miał stwierdzić „To świetny przykład współpracy narodów w celu zaspokojenia globalnego popytu”.

https://www.defenseone.com/threats/2020/03/us-air-force-flew-half-million-coronavirus-test-kits-italy-tennessee/163879/

G
Gość
19 marca, 13:03, Hanka z kartonów:

Odizolować nosicieli i tyle. Wysłać ich na jakąś wyspę czy coś. Jakim prawem jakies bydle naraża zdrowych? Gdyby tak postępowano z każdą zarazą, to miliardy ludzi by nie musiały umierać.

ZMARNOWANY PLEMNIK

J
JhW
19 marca, 11:53, Mama:

Dalej zamawiajcie dania z restauracji. Koronawirus NIE ginie w temperaturze nawet 90'C!. Zarażacie się daniami na wynos!!

Poza tym styropianowe pudełka od gorących potraw zaczynają topnieć. Styropian jest wtedy truuujący!

Poczytajcie sobie... łatwo znaleźć informacje... m.in.: styropian (oznaczenie plastiku (cyferka w takim trójkącie ze strzałek na opakowaniu) to: 6 – PS – polistyren - to materiał, z którego produkowany jest styropian. Nie powinien być stosowany do przechowywania żywności, gdyż wydziela trujące substancje chemiczne. Zdarza się, że wykorzystywany jest do produkcji kubków na napoje gorące lub opakowań na jedzenie na wynos.

Brawo...normalnie brawo..

Amerykańska organizacja National Research Council oficjalnie ostrzega, że styren, kluczowy składnik chemiczny produktów piankowych, może powodować raka u ludzi (źródło 3). Liderzy branży przemysłowej od dekad starają się przekonywać społeczeństwo, że styrenowe pojemniki i opakowania są bezpieczne dla konsumentów. Jednak niektóre organizacje zajmujące się zdrowiem i środowiskiem mają co do tego poważne zastrzeżenia, w związku z czym od jakiegoś czasu starają się, aby oficjalnie zakazano dopuszczania styrenowych wyrobów do kontaktu z żywnością. Grupy badawcze w szczególności martwią się gorącymi potrawami i napojami, ponieważ ciepło może powodować bardzo obfite uwalnianie się styrenu z pojemnika. W kontakcie z ciepłym jedzeniem lub piciem, alkoholem, tłustymi i kwaśnymi pokarmami, polistyrenowe pojemniki uwalniają do żywności niebezpieczne ilości toksycznego styrenu. Najbardziej niebezpieczne styrenowe wyroby stosowane w branży gastronomicznej to:

- jednorazowe polistyrenowe kubki stosowane do picia gorących napojów, takich jak kawa, cappuccino, herbata;

- jednorazowe talerzyki stosowane do spożywania gorących dań;

- styropianowe opakowania, do których pakowane są ciepłe dania w restauracji szybkiej obsługi i w przypadku potraw zamówionych z dostawą.

Podać źródło, czy znajdziesz sobie źródło w internecie?

Zaraz, zaraz, ty wszystkiemu zaprzeczasz, bo masz w tym interes. Nie obchodzi Cię zdrowie ludzi, tylko kasa...

Twoja kasa....

A co cię to obchodzi, że ludzie trują się styropianowymi pudełkami, skoro masz kabzy w kieszeni...

19 marca, 11:59, Gość:

To wymyśl inne opakowania termiczne.

Obrzydliwy fejknjus. Tfu. Ty Mama, wsadź sobie głowę do 90°, zobaczymy czy wirus przeżyje.

U
Uwaga wirus
19 marca, 12:48, Gość:

Zobaczcie ten szokujacy film póki nie osunęli

http://forumgazeta.pl/bitcoin

od teraz wasze poglądy i życie się zmieni na lepsze

Uwaga wirus!

H
Hanka z kartonów

Odizolować nosicieli i tyle. Wysłać ich na jakąś wyspę czy coś. Jakim prawem jakies bydle naraża zdrowych? Gdyby tak postępowano z każdą zarazą, to miliardy ludzi by nie musiały umierać.

G
Gość
19 marca, 11:53, Mama:

Dalej zamawiajcie dania z restauracji. Koronawirus NIE ginie w temperaturze nawet 90'C!. Zarażacie się daniami na wynos!!

Poza tym styropianowe pudełka od gorących potraw zaczynają topnieć. Styropian jest wtedy truuujący!

Poczytajcie sobie... łatwo znaleźć informacje... m.in.: styropian (oznaczenie plastiku (cyferka w takim trójkącie ze strzałek na opakowaniu) to: 6 – PS – polistyren - to materiał, z którego produkowany jest styropian. Nie powinien być stosowany do przechowywania żywności, gdyż wydziela trujące substancje chemiczne. Zdarza się, że wykorzystywany jest do produkcji kubków na napoje gorące lub opakowań na jedzenie na wynos.

Brawo...normalnie brawo..

Amerykańska organizacja National Research Council oficjalnie ostrzega, że styren, kluczowy składnik chemiczny produktów piankowych, może powodować raka u ludzi (źródło 3). Liderzy branży przemysłowej od dekad starają się przekonywać społeczeństwo, że styrenowe pojemniki i opakowania są bezpieczne dla konsumentów. Jednak niektóre organizacje zajmujące się zdrowiem i środowiskiem mają co do tego poważne zastrzeżenia, w związku z czym od jakiegoś czasu starają się, aby oficjalnie zakazano dopuszczania styrenowych wyrobów do kontaktu z żywnością. Grupy badawcze w szczególności martwią się gorącymi potrawami i napojami, ponieważ ciepło może powodować bardzo obfite uwalnianie się styrenu z pojemnika. W kontakcie z ciepłym jedzeniem lub piciem, alkoholem, tłustymi i kwaśnymi pokarmami, polistyrenowe pojemniki uwalniają do żywności niebezpieczne ilości toksycznego styrenu. Najbardziej niebezpieczne styrenowe wyroby stosowane w branży gastronomicznej to:

- jednorazowe polistyrenowe kubki stosowane do picia gorących napojów, takich jak kawa, cappuccino, herbata;

- jednorazowe talerzyki stosowane do spożywania gorących dań;

- styropianowe opakowania, do których pakowane są ciepłe dania w restauracji szybkiej obsługi i w przypadku potraw zamówionych z dostawą.

Podać źródło, czy znajdziesz sobie źródło w internecie?

Zaraz, zaraz, ty wszystkiemu zaprzeczasz, bo masz w tym interes. Nie obchodzi Cię zdrowie ludzi, tylko kasa...

Twoja kasa....

A co cię to obchodzi, że ludzie trują się styropianowymi pudełkami, skoro masz kabzy w kieszeni...

To wymyśl inne opakowania termiczne.

M
Mama
Dalej zamawiajcie dania z restauracji. Koronawirus NIE ginie w temperaturze nawet 90'C!. Zarażacie się daniami na wynos!!

Poza tym styropianowe pudełka od gorących potraw zaczynają topnieć. Styropian jest wtedy truuujący!

Poczytajcie sobie... łatwo znaleźć informacje... m.in.: styropian (oznaczenie plastiku (cyferka w takim trójkącie ze strzałek na opakowaniu) to: 6 – PS – polistyren - to materiał, z którego produkowany jest styropian. Nie powinien być stosowany do przechowywania żywności, gdyż wydziela trujące substancje chemiczne. Zdarza się, że wykorzystywany jest do produkcji kubków na napoje gorące lub opakowań na jedzenie na wynos.

Brawo...normalnie brawo..

Amerykańska organizacja National Research Council oficjalnie ostrzega, że styren, kluczowy składnik chemiczny produktów piankowych, może powodować raka u ludzi (źródło 3). Liderzy branży przemysłowej od dekad starają się przekonywać społeczeństwo, że styrenowe pojemniki i opakowania są bezpieczne dla konsumentów. Jednak niektóre organizacje zajmujące się zdrowiem i środowiskiem mają co do tego poważne zastrzeżenia, w związku z czym od jakiegoś czasu starają się, aby oficjalnie zakazano dopuszczania styrenowych wyrobów do kontaktu z żywnością. Grupy badawcze w szczególności martwią się gorącymi potrawami i napojami, ponieważ ciepło może powodować bardzo obfite uwalnianie się styrenu z pojemnika. W kontakcie z ciepłym jedzeniem lub piciem, alkoholem, tłustymi i kwaśnymi pokarmami, polistyrenowe pojemniki uwalniają do żywności niebezpieczne ilości toksycznego styrenu. Najbardziej niebezpieczne styrenowe wyroby stosowane w branży gastronomicznej to:

- jednorazowe polistyrenowe kubki stosowane do picia gorących napojów, takich jak kawa, cappuccino, herbata;

- jednorazowe talerzyki stosowane do spożywania gorących dań;

- styropianowe opakowania, do których pakowane są ciepłe dania w restauracji szybkiej obsługi i w przypadku potraw zamówionych z dostawą.

Podać źródło, czy znajdziesz sobie źródło w internecie?

Zaraz, zaraz, ty wszystkiemu zaprzeczasz, bo masz w tym interes. Nie obchodzi Cię zdrowie ludzi, tylko kasa...

Twoja kasa....

A co cię to obchodzi, że ludzie trują się styropianowymi pudełkami, skoro masz kabzy w kieszeni...
Dodaj ogłoszenie