Naturalne spalacze tłuszczu. Co warto dodać do posiłków, aby schudnąć? Na pewno masz to w swojej kuchni [ZDJĘCIA]

Magda Weidner
Odchudzasz się, a waga stoi w miejscu? Sięgasz po różne środki, które mają w cudowny sposób, pomóc zrzucić niechciane kilogramy? Po co ryzykować? Okazuje się, że w swojej kuchni możesz mieć „naturalne spalacze tłuszczu”. Ich obecność w diecie, może pomóc w walce z nadwagą.  O to, jakie „naturalne spalacze tłuszczu” warto wprowadzić do swojej diety, zapytaliśmy dietetyczkę Magdalenę Golińczak z poradni dietetycznej Prodiet. Czytaj również: Tych produktów nie powinniście jeść wieczorem- Gubienie zbędnej tkanki tłuszczowej można porównać do długodystansowego biegu, gdzie liczy się wytrzymałość i dostosowanie tempa do możliwości organizmu. Nie możemy mylić tego ze sprintem. Wiele osób borykających się z nadmiarem tłuszczu, chce pozbyć się go jak najszybciej. Szukając pomocy, często sięgają po preparaty, które mają na celu przyspieszenie redukcji masy ciała – zauważa dietetyczka Magdalena Golińczak. - Zawierają najczęściej w swoim składzie: wapń, L-karnitynę, kwasy omega 3, CLA, antyoksydanty i inne. Rynek suplementów oferujący szereg „spalaczy tłuszczu” dynamicznie się rozwija. Jednak, aby uniknąć podejrzanych substancji i zaoszczędzić pieniądze, warto poszukać naturalnych spalaczy tłuszczu w żywności ogólnodostępnej w sklepach. Jest to doskonała alternatywa, gdyż prócz utraty tkanki tłuszczowej, możemy dodatkowo odżywić organizm, spowolnić procesy starzenia organizmu, poprawić odporność – dodaje. Co można zaliczyć do takich „naturalnych spalaczy tłuszczu?  - Pierwsze produkty, o które warto wzbogacić codzienny jadłospis należą do grupy przypraw. Doprawiając nimi potrawy, uzyskamy nie tylko urozmaicenie smaku. Kolejną grupą produktów wspierających w redukcji tłuszczu są napary. Należy jednak pamiętać, że naturalne spalacze tłuszczu nie wyręczą nas z codziennego wysiłku fizycznego i zmiany nawyków żywieniowych, nie zapewnią siły i determinacji w dążeniu do celu. Jednak, myśląc o pozbyciu się zbędnych kilogramów na trwałe, oraz naturalnej pomocy swojemu organizmowi, warto włączyć je na stałe do swojego jadłospisu. Jakich produkty zaliczyć można do „naturalnych spalaczy tłuszczu”?  Ich wykaz prezentujemy na następnych slajdach>>>* Informacje zawarte w artykule skierowane są do osób zdrowych. W przypadku jakichkolwiek dolegliwości zdrowotnych, w szczególności ze strony układu pokarmowego, należy skonsultować zastosowanie wyżej wymienionych produktów z lekarzem lub dietetykiemWIDEO: Czy uczucie głodu towarzyszy każdej diecie?źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Odchudzasz się, a waga stoi w miejscu? Sięgasz po różne środki, które mają w cudowny sposób, pomóc zrzucić niechciane kilogramy? Po co ryzykować? Okazuje się, że w swojej kuchni możesz mieć „naturalne spalacze tłuszczu”. Ich obecność w diecie, może pomóc w walce z nadwagą. O to, jakie „naturalne spalacze tłuszczu” warto wprowadzić do swojej diety, zapytaliśmy dietetyczkę Magdalenę Golińczak z poradni dietetycznej Prodiet. Czytaj również: Tych produktów nie powinniście jeść wieczorem- Gubienie zbędnej tkanki tłuszczowej można porównać do długodystansowego biegu, gdzie liczy się wytrzymałość i dostosowanie tempa do możliwości organizmu. Nie możemy mylić tego ze sprintem. Wiele osób borykających się z nadmiarem tłuszczu, chce pozbyć się go jak najszybciej. Szukając pomocy, często sięgają po preparaty, które mają na celu przyspieszenie redukcji masy ciała – zauważa dietetyczka Magdalena Golińczak. - Zawierają najczęściej w swoim składzie: wapń, L-karnitynę, kwasy omega 3, CLA, antyoksydanty i inne. Rynek suplementów oferujący szereg „spalaczy tłuszczu” dynamicznie się rozwija. Jednak, aby uniknąć podejrzanych substancji i zaoszczędzić pieniądze, warto poszukać naturalnych spalaczy tłuszczu w żywności ogólnodostępnej w sklepach. Jest to doskonała alternatywa, gdyż prócz utraty tkanki tłuszczowej, możemy dodatkowo odżywić organizm, spowolnić procesy starzenia organizmu, poprawić odporność – dodaje. Co można zaliczyć do takich „naturalnych spalaczy tłuszczu? - Pierwsze produkty, o które warto wzbogacić codzienny jadłospis należą do grupy przypraw. Doprawiając nimi potrawy, uzyskamy nie tylko urozmaicenie smaku. Kolejną grupą produktów wspierających w redukcji tłuszczu są napary. Należy jednak pamiętać, że naturalne spalacze tłuszczu nie wyręczą nas z codziennego wysiłku fizycznego i zmiany nawyków żywieniowych, nie zapewnią siły i determinacji w dążeniu do celu. Jednak, myśląc o pozbyciu się zbędnych kilogramów na trwałe, oraz naturalnej pomocy swojemu organizmowi, warto włączyć je na stałe do swojego jadłospisu. Jakich produkty zaliczyć można do „naturalnych spalaczy tłuszczu”? Ich wykaz prezentujemy na następnych slajdach>>>* Informacje zawarte w artykule skierowane są do osób zdrowych. W przypadku jakichkolwiek dolegliwości zdrowotnych, w szczególności ze strony układu pokarmowego, należy skonsultować zastosowanie wyżej wymienionych produktów z lekarzem lub dietetykiemWIDEO: Czy uczucie głodu towarzyszy każdej diecie?źródło: Dzień Dobry TVN/x-news pixabay.com
Odchudzasz się, a waga stoi w miejscu? Sięgasz po różne środki, które mają w cudowny sposób, pomóc zrzucić niechciane kilogramy? Po co ryzykować? Okazuje się, że w swojej kuchni możesz mieć „naturalne spalacze tłuszczu”. Ich obecność w diecie, może pomóc w walce z nadwagą. O to, jakie „naturalne spalacze tłuszczu” warto wprowadzić do swojej diety, zapytaliśmy dietetyczkę Magdalenę Golińczak z poradni dietetycznej Prodiet.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Naturalne spalacze tłuszczu. Co warto dodać do posiłków, aby schudnąć? Na pewno masz to w swojej kuchni [ZDJĘCIA] - Gazeta Lubuska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na i.pl Portal i.pl