MasterChef z Wrocławia zdradził nam swoje przepisy

Kinga Mierzwiak
Kinga Mierzwiak
Mateusz Zielonka z Wrocławia, który wygrał szóstą edycję programu MasterChef w TVN zdradził nam swoje przepisy na kilka potraw. Więcej można znaleźć w jego autorskiej książce kucharskiej, która już od dzisiaj (13 grudnia) dostępna jest w księgarniach. Przepisy znajdziecie w opisach pod zdjęciami. Zobacz je, posługując się klawiszami strzałek na klawiaturze albo przyciskami myszki.
Mateusz Zielonka z Wrocławia, który wygrał szóstą edycję programu MasterChef w TVN zdradził nam swoje przepisy na kilka potraw. Więcej można znaleźć w jego autorskiej książce kucharskiej, która już od dzisiaj (13 grudnia) dostępna jest w księgarniach. Przepisy znajdziecie w opisach pod zdjęciami. Zobacz je, posługując się klawiszami strzałek na klawiaturze albo przyciskami myszki.
Mateusz Zielonka z Wrocławia, który wygrał szóstą edycję programu MasterChef w TVN zdradził nam swoje przepisy na kilka potraw. Więcej można znaleźć w jego autorskiej książce kucharskiej, która już od dzisiaj (13 grudnia) dostępna jest w księgarniach. Przepisy znajdziecie w opisach pod zdjęciami.

W poniedziałek, 18 grudnia, o godzinie 18.00 Mateusz Zielonka spotka się z fanami programu MasterChef w salonie Empik Renoma przy ul. Świdnickiej.

W autorskiej książce kucharskiej Mateusza Zielonki znajdziecie także m.in. przepisy na miętową jagnięcinę i tortillę hiszpańską z batatów, a także przepisy na wiele dań jarskich oraz przysmaków kuchni portugalskiej z najświeższymi owocami morza.

- Styl wolny, czyli freestyle, rozumiany jest przeze mnie jako szereg wyuczonych do perfekcji sztuczek używanych w dobrym stylu w odpowiednim czasie. Na snowboardzie znam setki trików, które przez lata szlifowałem, sprawiając, że teraz czuję się w jeździe bardzo swobodnie. W kuchni panuje dokładnie ta sama zasada. Gotując, ucząc się, smakując, dochodzimy do poziomu pozwalającego z łatwością komponować niezwykłe dania, starając się jednocześnie, by były w jak najlepszym stylu - mówi o stylu swojej kuchni Mateusz Zielonka i dodaje: - Po wygranej w programie MasterChef uświadomiłem sobie, jak mało jeszcze o tej sztuce wiem. Mimo że gotuję, odkąd pamiętam, jestem teraz na początku swojej kulinarnej drogi, by gotować na pełnym freestyle’u.

Zapraszamy też do przeczytania rozmowy z Mateuszem Zielonką - wywiad znajdziecie tutaj.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: MasterChef z Wrocławia zdradził nam swoje przepisy - Gazeta Wrocławska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na i.pl Portal i.pl