KIEŁBASA I SZNUREK Kraków - Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje [MENU, CENY, DANIA]

Redakcja
Kiełbasa i sznurek po programie Kuchenne Rewolucje
Kiełbasa i sznurek po programie Kuchenne Rewolucje Facebook - Kiełbasa i Sznurek
Restauracja Kiełbasa i Sznurek po programie Kuchenne Rewolucje. Zobacz jak zmieniła się dawna restauracja Cudawianki w Krakowie. W menu króluje teraz kiełbasa przygotowywana na miejscu. Zdradzamy ceny i przykładowe pozycje z menu.

Restauracja Kiełbasa i Sznurek - dawne Cudawianki

Pani Alina, właścicielka firmy produkującej rękodzieło postanowiła zmienić branżę. Restauracja w Krakowie? To nie miało prawa się nie udać. Zwłaszcza, że pani Alina lubiła wydawać znajomym przyjęcia przy oryginalnie udekorowanym stole i smacznym jedzeniem. Tak powstały Cudawianki. W menu zupy kremy, steki, a nawet domowy chleb.
Ale restauracja świeciła pustkami, a właścicielka co miesiąc martwiła się, czy wystarczy jej na pensje dla pracowników. Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje to ostatni ratunek.

Kuchenne Rewolucje w restauracji Cudawianki nie były proste. - Niejadalne. Tutaj dzieci gotują? - skrytykowała Magda Gessler, próbując zaserwowanych jej tu potraw.

Po wizycie Magdy Gessler jest nowa nazwa, nowe menu i nowy wystrój. Dawne Cudawianki to teraz restauracja Kiełbasa i Sznurek. Jej chlubą mają być przygotowywane na miejscu kiełbasy. Magda Gessler do menu wprowadziła też wyjątkowy bigos na bogato gotowany z charsznickiej kapusty z czterema mięsiwami, kiełbasą z Kleparza, grzybami leśnymi, wędzoną śliwką nowosądecką, podlewany winem podawany z ziemniakami lub chlebem. Jest też maczanka krakowska - pieczeń wieprzowa w gęstym aromatycznym sosie podawana z grzybkiem z lasu i białą bułką oraz kiełbasa zaparzana z garnka z chrzanem i chlebem.

Kiełbasa i Sznurek - zapowiedź programu

Kiełbasa i Sznurek - menu

Oto przykładowe pozycje z menu restauracji Kiełbasa i Sznurek po programie Kuchenne Rewolucje
Bigos na bogato - 29 zł
Maczanka krakowska - pieczeń wieprzowa w gęstym aromatycznym sosie podawana z grzybkiem z lasu i białą bułką - 28 zł
Kiełbasa zaparzana z garnka - z chrzanem i chlebem - 16 zł
Kanapka Wszystko po Krakowsku: krakowski precel, kiełbasa krakowsak, budz, sałata, pomidor, ogórek - 14 zł
Smażonka Galicyjska: kiełbasa, szynka, boczek, jajo na twardo smażone na cebulce - 18 zł
Tarta z kiełbasą i żurem z przepiórczymi jajami - 16 zł
Miska pierogów - 30 zł / 15 szt.
Polędwiczki z żurawiną i serem cammembert z opiekanymi ziemniakami i sałatką - 38 zł
Pieczona pierś z kurczaka w palonym paśle i świeżych ziołach z warzywami, kurkami i z ziemniaczkami z pieca - 29 zł

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 15

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

u
ulik
Za takie ceny to geslerowa niech sie pocaulje w duuu pencje. Za 15 pierogów w życiu, wole jak moja żonka mi ugotuje i zrobimy nasza kielbase domowa za pól tej ich ceny. Aha sorry ale my mięso mamy inne nie z rasowej hodowli ale my tez je wędzimy sami palce lizać.
d
dodatek
A ja bym dał prztyczka warszawce i knypkowi z Żoliborza i nazwałbym restaurację "Botianka" - na cześć radzieckiego generała, który ocalił Kraków.
t
trohan
Starej d**** wali w dekiel. Rzucanie w kogoś czymkolwiek, jest to naruszenie jego nietykalności i godności. Jej chlusnąć sikami w pysk -toby zmądrzała.
P
Przesącin
Jakoś Gessler nie ma szczęścia do nadawania nazw restauracjom. Są głupie, nijakie, nieregionalne, dziecinne. A wystarczyłoby zajrzeć do wujka Gugla i do historii Krakowa i nazwać restaurację np. U Rydgiera, Skuba, Hejnał, Pod zaczarowanym gołębiem, Centuś, Ciżemka, Rzym.
M
Mmmmm
Tam też były rewolucje, chłopaki gotowali świetnie jeszcze przed wizytą Gessler,a sama wizyta wprowadziła tylko zmiany kosmetyczne.Czemu o tym nie napiszecie?
Y
Yaroon
Reklama restauracji? A swoją drogą to po co zapraszają Gesslerową do knajpy, a potem narzekają i nie chcą jej słuchać? 21 letnia smarkula wymądrza się a matka płacze. Szopka krakowska.
M
M.
Zrobiono z ludzi wariatów, a wszystko po to, żeby patologia w sieci miała ubaw. Już próbują zaszczuć niewinną dziewczynę. Biedna! Oby to się źle nie skończyło.

A miała rację - jej mama nie powinna zakładać restauracji i marnować kariery rękodzielniczej.
K
KrytykKulinarny
To po co wypowiadasz się na temat restauracji!? Skoro jesz w domu i nigdy w żadnej nie byłeś? Wypowiadaj się w kwestiach dotyczących Twoich zainteresowań np alkohol i bezrobocie
W
Widz
Wstyd jak pani Magda mogła tak ośmieszyć tego kucharza!!!! Przykre.... Mogła to załatwić po za kamerami!!!!
.
piszeice o krakowie a o rewolucjach w kociołku na prudnickiej w naszym mieście ani słowa -.-
z
zez
Teraz jedzenie w tej knajpie nie nadaje się nawet dla świń. Bo się jeszcze strują.
B
BATIAR
JADAM TYLKO W DOMU, A TEJ WULGARNEJ BABY Z TELEWIZJI NIE TRAWIĘ.
o
oo
gastronomiczna dziura i "restauratorzy" wrocławscy powinni brać z Krakowa przykład. Obsługa we wrocławskich restauracjach to dramat i dziecinada.
W
Wroc.
Ludzie, co mnie interesuje jakaś droga jadłodajnia w Krakowie?! Ktoś, kto to pisał albo pomylił komputery, bo zapindala przynajmniej w dwóch brukowcach, albo miał niedostateczny w podstawówce z geografii.
?
czemu pisze się w Gazecie Wrocławskiej o knajpie w Krakowie?
Wróć na i.pl Portal i.pl