Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały

Patrycja Seklecka
Patrycja Seklecka
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas funandrejss / 123RF.com / Zdjęcie ilustracyjne
Wakacje to idealna pora na zagraniczne wojaże, które są okazją nie tylko do zwiedzania, ale także poznania odmiennej kultury zmysłem smaku. Bogactwo przypraw i świeże składniki są unikalne i charakterystyczne dla różnych regionów, dlatego warto spróbować ich właśnie u źródła. Jakich potraw spróbować podczas urlopu w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Poznajcie najpyszniejsze lokalne specjały, na których widok pocieknie wam ślinka.

...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rowerem przez Mierzeję Wiślaną. Od przekopu do granicy w Piaskach

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały - Strona Kuchni

Wróć na i.pl Portal i.pl