1/8
Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna,...
fot. vizafoto

Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna, np. zbóż, pestki, nasiona i orzechy.

2/8
Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować,...
fot. aga7ta/123RF

Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować, wytwarzając dwutlenek węgla, który tworzy pęcherzyki w cieście.

3/8
Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na...
fot. gkdesigner/123RF

Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na szybkie chleby.

4/8
Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe...
fot. nebasin1980/123RF

Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe włókna, które nadają wypiekom sprężystą konsystencję i napowietrzoną strukturę.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Tłumy pielgrzymów na Drodze Krzyżowej w Kalwarii Zebrzydowskiej

Tłumy pielgrzymów na Drodze Krzyżowej w Kalwarii Zebrzydowskiej

7 przepisów na wielkanocny obiad. Z nimi zaskoczysz swoich gości

7 przepisów na wielkanocny obiad. Z nimi zaskoczysz swoich gości

To nie konar ranił przedszkolaków. Nowe informacje w sprawie wypadku

AKTUALIZACJA
To nie konar ranił przedszkolaków. Nowe informacje w sprawie wypadku

Zobacz również

Tenisistki, które najdłużej nie przegrały seta do zera. Ile trwa seria Igi Świątek?

Tenisistki, które najdłużej nie przegrały seta do zera. Ile trwa seria Igi Świątek?

Śmiertelny wypadek Złochowicach. 56-latka myślała, że najechała na worek ze śmieciami

Śmiertelny wypadek Złochowicach. 56-latka myślała, że najechała na worek ze śmieciami