Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem, melchmus z wetami, polewka migdałowa, rosół polski i tort z kapusty smakują wyśmienicie! Dania powstały na potrzeby programu „Polskie Skarby Kulinarne”. To nowy edukacyjny program społecznej odpowiedzialności biznesu, którego mecenasem jest sieć hurtowni MAKRO Polska, a głównym partnerem – Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości Polaków na temat bogactwa polskiej tradycji kulinarnej i rozbudzenie w nich patriotyzmu kulinarnego.
Wideo
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
G
Gość
16 kwietnia 2018, 09:31, S.Okularczyk:
Nie warto pisać o tamtych dietach.Jadano tłusto,słodko i niezdrowo.M.in dlatego ludzie wtedy żyli krótko.Może warto pisać o tym co TERAZ warto jeść?????????????
Tłusto nie znaczy niezdrowo.Sprobuj nie jeść tluszczu to zobaczysz jak wątroba sie zachowa
S
S.Okularczyk
Nie warto pisać o tamtych dietach.Jadano tłusto,słodko i niezdrowo.M.in dlatego ludzie wtedy żyli krótko.Może warto pisać o tym co TERAZ warto jeść?????????????