Fine Dining Week: Co to za impreza? Kiedy i gdzie się odbywa? Ile to kosztuje? Festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września w 11 miastach

Tomasz Dereszyński
Tomasz Dereszyński
Zaktualizowano 
Fine Dining Week: Co to za impreza? Kiedy i gdzie się odbywa? Ile to kosztuje? Festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września w 11 miastach
Fine Dining Week: Co to za impreza? Kiedy i gdzie się odbywa? Ile to kosztuje? Festiwal potrwa od 28 sierpnia 2019 r. do 11 września 2019 r. w 11 miastach. Restauracje uczestniczące w festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau.

Już za chwilę siódma edycja Fine Dining Week, jednego z najciekawszych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Festiwal potrwa od 28 sierpnia do 11 września i odbędzie się w jedenastu miastach m.in. Wrocławiu, Warszawie, Krakowie, Łodzi, Trójmieście, Poznaniu i premierowo w Szczecinie. Można już rezerwować online miejsca w restauracjach biorących udział w festiwalu.

Co to jest fine dining?

Składniki najwyższej jakości, wyjątkowe dania i zaskakujące kompozycje smakowe stworzone przez najlepszych szefów kuchni, oryginalny sposób podania serwowanych potraw oraz profesjonalna obsługa kelnerska – tym w skrócie jest fine dining. Dla wielu osób wizyta w dobrej restauracji to nieodłączna część stylu życia i okazja, aby udać się w wyjątkową podróż kulinarną, spędzić czas w świetnej atmosferze smakując wyjątkowych dań przygotowanych przez artystów kulinarnych i podanych przez profesjonalną obsługę. Tej grupy nie trzeba przekonywać do wzięcia udziału w festiwalu, gdyż czekają na niego z niecierpliwością i już pierwszego dnia rezerwują wytypowane dużo wcześniej restauracje, które rozchodzą się jak świeże bułeczki.

Dla nieprzekonanych, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z fine diningiem, ale obawiają się, że może to być nieco onieśmielające doświadczenie, festiwal to najlepsza okazja żeby spróbować. Będzie można skosztować dań w specjalnych cenach festiwalowych - szefowie kuchni z najlepszych restauracji w kraju zaserwują gościom 5-daniowe menu degustacyjne (do wyboru dwie opcje menu) w specjalnej cenie 129 zł za osobę. Obsługa opowie o podawanych potrawach, a w wybranych restauracjach będzie można zajrzeć za niedostępne na co dzień drzwi kuchni restauracyjnych i podejrzeć mistrzów kulinarnych przy pracy.

Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week – rezerwacje online

W festiwalu weźmie udział kilkadziesiąt restauracji z 11 miast. Można odwiedzić najlepsze adresy na mapie kulinarnej Polski m.in. z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Silesii, Łodzi, Trójmiasta, Poznania i Szczecina. Restauracje uczestniczące w festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau.

Zero waste

Rezerwacji stolików można dokonywać już teraz online na stronie www.FineDiningWeek.pl, aż do przedostatniego dnia wydarzenia, czyli 10 września. System rezerwacji online wspiera ideę zero waste i jest kontynuacją kampanii Szanuj Jedzenie. Każdego dnia restauracje otrzymują od organizatorów informację o liczbie gości wraz z wybranym przez nich menu na kolejny dzień co zapobiega marnowaniu jedzenia.

polecane: FLESZ: Polska żywność nie jest EKO, a wszystko przez węgiel

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie