1/5
Musztarda przygotowywana jest z nasion gorczycy, która jest...
fot. Getty Images/gabrielabertolini

Musztarda

Musztarda przygotowywana jest z nasion gorczycy, która jest rośliną jednoroczną.

2/5
Do produkcji musztardy wykorzystuje się trzy rodzaje nasion...
fot. 123rf.com/oilslo

Gorczyca

Do produkcji musztardy wykorzystuje się trzy rodzaje nasion gorczycy.

3/5
Ten rodzaj musztardy robiony jest z dwóch rodzajów gorczycy:...
fot. Getty Images/5PH

Musztarda rosyjska

Ten rodzaj musztardy robiony jest z dwóch rodzajów gorczycy: ciemnej i sarepskiej. Charakteryzuje się ostrym smakiem. Widoczne są duże kawałki gorczycy. Musztarda rosyjska nazywana jest też gruboziarnistą.

4/5
Musztarda jest składnikiem wielu marynat. Świetnie doprawia...
fot. 123rf.com/ vvlavanda

Ogórki z musztardą

Musztarda jest składnikiem wielu marynat. Świetnie doprawia piklowane ogórki.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Polska „Tygrysica” w Złotej Klatce. Olśniewa Stambuł nie grą, lecz urodą [ZDJĘCIA]

O TYM SIĘ MÓWI
Polska „Tygrysica” w Złotej Klatce. Olśniewa Stambuł nie grą, lecz urodą [ZDJĘCIA]

Turystyka w cieniu reaktora. Czy można teraz zwiedzać Czarnobyl?

Turystyka w cieniu reaktora. Czy można teraz zwiedzać Czarnobyl?

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Zobacz również

Tak żyje Grzegorz Krychowiak w Arabii Saudyjskiej. Luksusowe podróże ZDJĘCIA

Tak żyje Grzegorz Krychowiak w Arabii Saudyjskiej. Luksusowe podróże ZDJĘCIA

Turystyka w cieniu reaktora. Czy można teraz zwiedzać Czarnobyl?

Turystyka w cieniu reaktora. Czy można teraz zwiedzać Czarnobyl?