2/15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej...
fot. vadymvdrobot/123RF

Dłuższe uczucie sytości

Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej się trawią i wchłaniają, przez co dłużej stymulują ośrodek sytości.

W wielu badaniach naukowych zaobserwowano, że podczas stosowania diety z niskim IG głód występuje znacznie później, w porównaniu do diety wysokoglikemicznej.

W jednym z badań zaobserwowano również, że spożycie posiłku z produktami o niskim indeksie glikemicznym powoduje, że w następnym posiłku spożywa się o ok. 53 proc. mniej kalorii, niż po posiłku o wysokim IG.

Zobacz również

Dramat w Wałbrzychu. Drogowcy rozerwali rurę z gazem, wybuch rozsadził kamienicę

Dramat w Wałbrzychu. Drogowcy rozerwali rurę z gazem, wybuch rozsadził kamienicę

Wyciekły zdjęcia z planu 3 sezonu Wiedźmina pokazujące kluczowy pojedynek

Wyciekły zdjęcia z planu 3 sezonu Wiedźmina pokazujące kluczowy pojedynek

Polecamy

Nie żyje Mary Mara. Znana aktorka zmarła tragicznie podczas pobytu u siostry

Nie żyje Mary Mara. Znana aktorka zmarła tragicznie podczas pobytu u siostry

Żar z nieba, dokuczliwe upały - jak chronić przed gorącem dzieci i siebie?

Żar z nieba, dokuczliwe upały - jak chronić przed gorącem dzieci i siebie?

Darmowe bayraktary dla ukraińskiej armii

Darmowe bayraktary dla ukraińskiej armii

Więcej informacji na stronie głównej PolskaTimes
Dodaj ogłoszenie