2/15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej...
fot. vadymvdrobot/123RF

Dłuższe uczucie sytości

Produkty o niskim indeksie glikemicznym znacznie trudniej się trawią i wchłaniają, przez co dłużej stymulują ośrodek sytości.

W wielu badaniach naukowych zaobserwowano, że podczas stosowania diety z niskim IG głód występuje znacznie później, w porównaniu do diety wysokoglikemicznej.

W jednym z badań zaobserwowano również, że spożycie posiłku z produktami o niskim indeksie glikemicznym powoduje, że w następnym posiłku spożywa się o ok. 53 proc. mniej kalorii, niż po posiłku o wysokim IG.

Zobacz również

Mercedes wbił się w tira. Na autostradzie A4 lądował śmigłowiec LPR [FILM, ZDJĘCIA]

Mercedes wbił się w tira. Na autostradzie A4 lądował śmigłowiec LPR [FILM, ZDJĘCIA]

Czwarty dzień TOP OF THE TOP Sopot Festival wystartował. Zobaczcie zdjęcia

Czwarty dzień TOP OF THE TOP Sopot Festival wystartował. Zobaczcie zdjęcia

Polecamy

Memoriał Wagnera: Polska z łatwością ograła Argentynę

Memoriał Wagnera: Polska z łatwością ograła Argentynę

Turniej koszykarzy w Atenach - Polska lepsza także od Gruzji

Turniej koszykarzy w Atenach - Polska lepsza także od Gruzji

Starcie kiboli ŁKS-u, Widzewa i Ruchu [WIDEO]

Starcie kiboli ŁKS-u, Widzewa i Ruchu [WIDEO]

Dodaj ogłoszenie