3/15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

Chińczycy robią grę na podstawie Krzyżaków - takiej adaptacji byście się spodziewali?

Chińczycy robią grę na podstawie Krzyżaków - takiej adaptacji byście się spodziewali?

Ciasto ze śliwkami leniwej gospodyni, mieszane widelcem. Jak je zrobić?

Ciasto ze śliwkami leniwej gospodyni, mieszane widelcem. Jak je zrobić?

Polecamy

Czarna seria. Kolejny wypadek z motocyklistą. Ranny 14-latek

Czarna seria. Kolejny wypadek z motocyklistą. Ranny 14-latek

Premier: Odra jest tak skażona chemikaliami, jak Donald Tusk prawdomównością

Premier: Odra jest tak skażona chemikaliami, jak Donald Tusk prawdomównością

Gliwice: Przy kościele franciszkańskim mężczyzna wymachuje granatem?

Gliwice: Przy kościele franciszkańskim mężczyzna wymachuje granatem?

Dodaj ogłoszenie