1/7
Carpaccio z buraka. Krok 1
Przygotowanie carpaccia zacznij od upieczenia buraków. Umyj je, zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach ok. 60 minut. Gotowe wystudź.
2/7
Carpaccio z buraka. Krok 2
Następnie obierz buraki i pokrój w plastry. Staraj się, by były cienkie.
3/7
Carpaccio z buraka. Krok 3
Umyj jabłko. Przekrój na pół i wydrąż środek. Pokrój w plasterki. Orzechy posiekaj, a ser feta pokrój w kostkę. Natkę umyj i posiekaj.
4/7
Carpaccio z buraka. Krok 4
Przygotuj winegret: do słoiczka wlej sok z cytryny, miód, musztardę i olej, szczyptę soli i pieprzu. Zakręć słoiczek i potrząsaj energicznie, aż masa zmieni kolor i stanie się gęstsza.