Bistro Sztufada Szklarska Poręba po wizycie Magdy Gessler [MENU, CENY]

AB
Bistro Sztufada Szklarska Poręba - to dawna restauracja Kanion
Bistro Sztufada Szklarska Poręba - to dawna restauracja Kanion Bistro Sztufada
Bistro Sztufada w Szklarskiej Porębie - to kolejne miejsce, które z programem Kuchenne Rewolucje odwiedziła Magda Gessler. Bistro Sztufada to dawana restauracja Kanion. Teraz popisowym daniem w Bistro Sztufada jest wołowina. Nie brakuje jednak tradycyjnych obiadów czy też makaronów i pizzy. Zobacz menu, które wprowadziła Magda Gessler.

W Bistro Sztufada przyznają, że od momentu Kuchennych Rewolucji ruch klientów się zwiększył. - Jest znaczna poprawa, ale na większy ruch liczymy przede wszystkim po emisji "Kuchennych Rewolucji", w czwartek - mówi nam właścicielka restauracji.

Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).

- Oprócz tego mamy jeszcze domowe obiady, pizze i makarony. To jest Szklarska Poręba. Tu każdy turysta musi znaleźć coś dla siebie - przyznaje właścicielka.

Co jeszcze zjemy w Sztufadzie? Do wyboru mamy dwie zupy - czosnkową (14 zł) i gulaszową (15 zł). Na drugie danie możemy zamówić pstrąga z pieca z masłem czosnkowym z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami (35 zł), schab na smalcu z ziemniakami i kapustą zasmażaną (27 zł), polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z ziemniakami i sałatką wiosenną (34 zł) oraz panierowaną pierś z kurczaka z frytkami i surówką (28 zł).

Goście mogą też wybierać z dwóch makaronów - tagliatelle z kurczakiem i borowikami w sosie śmietanowo-ziołowym z posypką z parmezanu (26 zł) i tagliatelle z krewetkami tygrysimi na białym winie, z pomidorami cherry (32 zł). Do tego są jeszcze trzy sałatki i 12 pizz.

Przed "Kuchennymi Rewolucjami" restauracja miała minimalistyczny wystrój - były papierowe żyrandole, drewniane krzesła i stoły oraz szara podłoga. - Zmieniło się niewiele. Głównie ściany, które pomalowano na niebiesko. Na stołach mamy też róże - dodaje właścicielka.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Bistro Sztufada Szklarska Poręba po wizycie Magdy Gessler [MENU, CENY] - Gazeta Wrocławska

Komentarze 38

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

R
Renata
Dzisiaj byliśmy na obiedzie,obsługa tragedia-Pani kelnerka miała Gocha,że ktoś przyszedł,poza tym myła przy nas szyby pryskając wokół środkiem do mycia,a jak zwróciłam uwagę,to był kolejny foch.Jedzenie odgrzewane w mikrofali,ogólnie bardzo,bardzo kiepsko
s
ssssssssss
nie wazna ,,miedz,, ale to co sie za nia je, brac za syf a,la biedronka np. 45 pln, to lepiej znalezc barek dla,,biednych,, co za 20 pln zjesz cały bardzo smaczny obiad z kompotem,pozdrawiam
a
aneta
Knajpa "Niebo w gębie" w Szklarskiej Porębie niesmaczne jedzenie na talerzusalatka -pekinska kapusta, pare frytek oraz oraz WYSUSZONE żeberka ,jedzenie beznadziejne.Knajpa przereklamowana.
g
gość
19.02.18 - krem z grochu super , gulaszowa taka sobie , rosół ok , sztufada twarda i podana z dwoma kawałkami bagietki .... ( cenę bywalcy znają ) , polędwiczki super , filet standard - w Szklarskiej są lepsze lokale i niekoniecznie jest to "Niebo w gębie " gdzie bazują już chyba tylko na wypracowanej renomie ale za 2 lata przy takim podejściu to kolejki do drzwi wejściowych znikną. Pozdrawiam .
K
KoKo
Bardzo nam się podobało.Zamówiliśmy krem z groszku - pysznie przyprawiony i dwie pizze:margaritta i hawajska.Pizze inne niż tradycyjne w pizzeriach (dlatego oryginalny smak) - takie domowe,dużo szynki i ananasa w hawajskiej.Nam się podobało!
G
Gosc
Byliśmy dzisiaj z mężem pierwszy raz w sztufadzie i niestety jesteśmy bardzo zawiedzeni.
Pizza pepperoni beznadziejna, krem z grochu prawie zimny , piwo ciepłe. Spodziewaliśmy się czegoś lepszego.
G
Goldenboy....
Powiemy tak bylismy na feriach w Szklarskiej...i odwiedzilismy Panstwa restauracje z wielkimi nadziejami...a tu NIESTETY rozczarowanie!!!! Karty podala nam sama Pani wlaściciel co byłi bardzo miłe...ale dziewczynka która nas obsługiwala to naprawde nie profesjonale!...żona jest kucharzem ja kelnerem i nieoczekiwalismy cudów chcielismy pysznie zjesc...o Pani( dziewczynce kelnerce niewspomne szkoda dziewczynki) chodzi o samo jedzenie przyszlismy z synem 7 lat co kocha tatara wiec zamówilismy 2 tatary jak nam przyniesiono( hmm mieso posiekane oczywiscie ale utlenione ciemne-siekane duzo wczesniej przed podanie zaznacze ze smaczne dobrze doprawione ale szkoda ze niesiekane na swiezo! ) tragedia pieróg z farszem wołowym ciastk ok farsz tragedia! W środku grudki bez smaku jałowe mdłe nie dozjedzenia ...! Gdy zwruciliśmy uwage kelnerce odpowiedziała ze to nie jej winna i zapytała czy podac rachunek! Zapłaciliśmy za wszystko nawet napiwek zostawiliśmy bo szkoda dziewczynki( przestraszona) podsumowujac tatar smaczny szkoda ze utleniony , pieróg ( farsz niedozjedzenia) ..szkoda ze nikt niepotrafił na wytłumaczyc co jest w farszu bo Pan co robił pizze za barem( z ukrainy) zabardzo niepotrafił...szkoda bo mieliśmy wielkie nadziej co do tej kuchni a tu wielkie rozczarowanie....ale życzymy powodzenia ;)
A
Arek
Byliśmy w 7 osób czas podania dobry ale zamiast kwaśnicy słodka woda z kapustą, filet drobiowy wykąpany w oleju podany na surowo, ryba ugotowaną. Jedynie piwo zimne i gorąca herbata. Nie polecam to Piekło w gębie.
A
ANIULKA Z RODZINĄ
Biostro Sztufada ..toż to szok dla podniebienia ..pyszne..krem palce lizać.pieróg wyśmienity...sztufa obłęd smakowy ...nic dodać nic ująć...a kelner młody chłopak miły ...bardzo miły..obsługa exspresowa ..kto pisze takie głupoty ,że jest nie dobre ...i obsługa kiepska to ma błędne kubki smakowe ...i nie zna się na ludziach...bo my jesteśmy super zadowoleni i Napewno tam w lutym wrócimy...rodzina z Bad Muskau ..Ola lat 8',dodaje pizza najulubieńsza ...
J
Jolka
Zgadzam się z wami, zawiść ludzka nie zna granic.
r
rada
Jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi.
Jak bar mleczny z miasta można porównać do restauracji w miejscowości turystycznej.
rada dla pan - nie szukaj pan w centrum najdroższych lokali , Są jeszcze inne, które zupełnie inaczej są prowadzone i winnych cenach.
...
A po co ona tam była ? A czy za nią przyjechał sanepid ? Trzepie ta baba włochami nad garnkami i nic sobie z tego nie robi.
J
Ja
Dla kucharza szybki kurs gotowania w trzy dni , jedyny koszt to wykupione reklama w tv i z zera do ???
Z
Zyz
Fajne porównanie kucharzy. Knajpa w centrum szklarskiej tzw. fast food , może trochę z wybujałym ego kontra 4* hotel w świeradowie bazujący na zdrowej żywności i ekologicznych produktach. Dla zainteresowanych prosze porównać cenniki.
H
Helmut
30 ojro? Ja. Byte. Darmoschka....
Wróć na i.pl Portal i.pl