9/14
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Andrzej Banas

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

10/14
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Arta Niewarta / Polska Press

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

11/14
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

12/14
Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała...
fot. Anna Kaczmarz / Dziennik Polski / Polska Press

Tak naprawdę gastronomia ruszyła dopiero latem, ale nie cała – bo wielu firm nie było stać na wznowienie działalności, w tym – zatrudnienie pracowników. Ci ostatni znaleźli sobie zresztą bardziej stabilne i lepiej płatne zajęcia; przyszło im to tym łatwiej, że praca w Krakowie szuka człowieka, a bezrobocie (wedle unijnych norm BAEL) oscyluje wokół 2 proc. (stopa bezrobocia rejestrowanego to ok. 3 proc.). Przedsiębiorcy gastronomiczni nie są w stanie unieść tempa wzrostu wynagrodzeń, które okazało się w Małopolsce szybsze niż w pozostałej części kraju (12 proc. rok do roku).

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Toyota Yaris. 25. urodziny modelu z segmentu B. Tego możesz nie wiedzieć

Toyota Yaris. 25. urodziny modelu z segmentu B. Tego możesz nie wiedzieć

Używany Citroen C5 Aircross (2018 - obecnie). Wady, zalety, typowe usterki, rynek

Używany Citroen C5 Aircross (2018 - obecnie). Wady, zalety, typowe usterki, rynek

Jedenastka 31. kolejki Ekstraklasy. Walka o tytuł zamieniła się w parodię

Jedenastka 31. kolejki Ekstraklasy. Walka o tytuł zamieniła się w parodię

Zobacz również

Wjechali terenówkami wysoko w góry. Zatrzymała ich Straż Leśna [ZDJĘCIA]

Wjechali terenówkami wysoko w góry. Zatrzymała ich Straż Leśna [ZDJĘCIA]

Używany Citroen C5 Aircross (2018 - obecnie). Wady, zalety, typowe usterki, rynek

Używany Citroen C5 Aircross (2018 - obecnie). Wady, zalety, typowe usterki, rynek